Onlangs kwam het centraal bestuur van Poverello te Brussel zwaar onder vuur te staan na een zeer grondig en gedocumenteerd onderzoek van enkele journalisten, via Knack, Le Vif en een reportage op RTBF (La Une).

Deze hebben de sociale wereld in het algemeen maar ook de vrijwilligers in het bijzonder, die met hart en ziel, dag in dag uit voor hun kansarmen werken, zwaar beroerd. 

Onze Lions Club Sint-Pieters-Rode, Kasteel van Horst heeft in het verleden regelmatig Poverello Leuven doelgericht gesteund, zoals, onder andere:

  • de aanschaf en installatie van een deel van de keukeninfrastructuur;
  • de aanschaf van terrasmeubels;
  • de door clubleden gepresteerde werkuren en geschonken materiaal om de elektrische installatie van het huis te Leuven, Sint-Maartenstraat 44 conform te maken;
  • de deelname aan de voorbereiding van het jaarlijkse Kerstfeest in OHL en het transport van kansarmen;
  • helpende handen van onze clubleden bij de organisatie van het straatfeest in september 2019.

Elke steun aan een sociaal project wordt telkens nauwkeurig geëvalueerd op basis van de criteria van ons intern opgesteld Sociaal Charter. Ook voor Poverello Leuven is deze toetsing steeds uitgevoerd en is elke vorm van steun dus wel degelijk rechtstreeks bij de doelgroep  terecht gekomen.

Onze Lions Club blijft dan ook – en in het bijzonder op dit moment – zijn volledig vertrouwen behouden in Poverello Leuven, haar verantwoordelijke(n) en haar vrijwilligers met wie de Club steeds uitstekende relaties kon onderhouden en die ten allen tijde, ook nu in deze zeer moeilijke periode, hun volledige en belangloze inzet verder ten dienste stellen van hen die het écht nodig hebben.